U vrtićima se kriju ideje koje mogu promijeniti svijet

the child studies remotely at school, wearing an astronaut's helmet. back to school

Djeca su prepuna kreativnih ideja i pitanja, ona razmišljaju izvan svih okvira u koje ih društvo kasnije stavlja. Djeca žele učiniti ovaj svijet boljim, sigurnijim i ljepšim mjestom za sve nas.

Svi vi koji ste okruženi djecom znate o čemu govorimo – ne prođe dan a da vam nije postavljeno neko pitanje ili kreativna ideja kao rješenje problema kojih muči ne samo njih, već i društvo. Drugim riječima, djeca imaju sve predispozicije uspješnih poduzetnika i lidera.

Another brick in the wall?

No, negdje na putu prema odraslosti oni okviri postaju sve čvršći i ti potencijalni lideri ipak postaju još „cigla u zidu“. Gube se ideje, gubi se preispitivanje, gubi se želja za mijenjanjem svijeta.

Neki od njih će kasnije ipak otkriti svoj puni potencijal te dječje ideje pretvoriti u nešto predivno, i to zahvaljujući pojedincima poput učitelja i mentora koji ih u tome potiču. Umjesto da budu ta cigla u zidu, oni će postati graditelji, inženjeri i konstruktori boljeg i jačeg svijeta.

Promjena počinjeod vrtićkih nogu

Mi kažemo, zašto čekati? Zašto uopće dozvoliti kreativnosti da se izgubi? U sklopu vrtića nudimo program Poduzetni limači, koji je osmišljen s ciljem poticanja znatiželje, istraživačkog duha i mašte. On jača samopouzdanje djece, uči ih kritičkom razmišljanju, strpljenju i toleranciji. Kroz ovaj program djeca će usvojiti komunikacijske vještine na kojima bi im i mnogi odrasli zavidjeli.

Kako je ovo sve moguće kod djece vrtićke dobi? Pssst, tajna je u tome da djeca ni ne znaju što točno usvajaju i uče – program je prilagođen njihovoj dobi i kognitivnoj razini.
Što to točno znači? To znači da polaznici ne dobivaju knjige u ruke, već kroz aktivnosti i inovativne metode shvaćaju određene poduzetničke principe i potrebne vještine. Koji su to?

Rad na simboličkom povezivanju i prepoznavanju pojmova koje kasnije imenuju.

tumbnail-01

Verbalizacija ideja za uspješnu komunikaciju.

tumbnail-02

Grupni rad na aktivnostima koji naglašava važnost tima i suradnje.

ikona-16

Verbalno izražavanje, crtanje i bojanje (umjesto pisanja) kojima se potiče kreativnost.

tumbnail-04

Aktivnosti koje aktualiziraju važnost financija, pronalaska rješenja i pozitivnih promjena.

tumbnail-03

Metafore koje ih uče važnosti zadovoljena ne samo osobnih, već i društvenih ciljeva.

ikona-08-manja

Recenzije i iskustva

Želite li nam pomoćis mijenjanjem svijeta?

Pošaljite upit

Želite saznati više o programu, surađivati s nama ili podržati program? Javite se i odgovorit ćemo na sva vaša pitanja.