Program Poduzetni limači

Ako ste u doticaju s djecom, ne možete ne primijetiti koliko su ona kreativna, puna entuzijazma i poduzetničkih vještina. Ovi mališani već su u vrtićkoj dobi ponosni lideri, prepuni inovativnih ideja i kreativnih rješenja. Na njihovim se veselim licima odražava spremnost za donošenje pozitivnih promjena i pomoć društvu. Pa makar to bilo u obliku darovanja svoje čokoladice prijatelju.

No onda sve to odjednom stane.

Entuzijazam se gubi, kreativnost se više ne koristi, a ulogu lidera polako preuzima uloga pasivnog slušatelja. Negdje u vrijeme vrtića i nižih razreda osnovne škole dolazi do problema u sustavu koji guši ono što bi se trebalo poticati u razvoju djece – poduzetničke i leadership vještine.

Upravo je ovo bila naša motivacija kod kreiranja programa „Poduzetni limači“. Ne, naziv ne znači da djecu učimo kako otvarati tvrtke i stvarati profit, već stvaramo društveno odgovorne pojedince koji se usude mijenjati svijet na bolje. Stvaramo poduzetnike i lidere budućnosti.

Kako to činimo?

Potičemo znatiželju, istraživački duh i maštu kod djece.

tumbnail-01

Učimo ih kako se nositi s gubicima i neuspjehom te im jačamo samopouzdanje.

tumbnail-02

Usmjeravamo polaznike ka timskom radu i suradnji.

ikona-16

Učimo ih komunikacijskim vještinama kako bi artikulirali svoje ideje i ostvarivali kvalitetnije međuljudske odnose.

tumbnail-04

Učimo ih strpljenju jer snovi se ne ostvaruju preko noći.

300x300-04
Kako je moguće sve ovo ostvariti u jednom programu?

Pogodili ste – radi se o čaroliji!

Čarobnjak i njegovi pomoćnici

Magiju zaslužnu za stvaranje budućih poduzetnika i lidera stvara Čarobnjak, koji okolo putuje sa svojim pomoćnicima. Na svojim putovanjima oni nailaze na osobne probleme pojedinaca, probleme trgovaca i društvene probleme, a Čarobnjak, u svojoj namjeri da potakne svoje pomoćnike na korištenje njihovih znanja, vještina i motivacije, pomoćnike ostavlja s čarobnom kapom i moli ih da riješe problem.

Ne zvuči baš kao neki vrli učitelj, zar ne? Bez brige, mudar je naš Čarobnjak!

Pomoćnici ubrzo shvaćaju da čarolija ne leži u kapi, već u njima samima – probleme rješavaju uz pomoć svojih poduzetničkih osobina, odnosno svojih „super moći“. Što to znači za naše male poduzetne limače? Vjerojatno ste svjesni da njima neće puno značiti ako ih upoznamo s terminom samokritike. No, vidjevši čarobnjakove pomoćnike kako preispituju svoje postupke i ponašanje, s lakoćom će shvatiti koncept – i u tome leži čar(olija) ovog programa.

Jeste li već očarani?

Poduzetni limači u vrtićima

Potičemo znatiželju, istraživački duh i maštu. Gradimo samopouzdanje koje daje hrabrost.

Poduzetni limači u osnovnim školama

Učimo kako kreativno razmišljati, uspješno komunicirati i biti društveno odgovorne osobe.