girl-looking-cartoon-flying-ship
cloud_7

Kako jesve počelo?

Sjetite se svojih vrtićkih i školskih dana. Lekcije koje ste onda naučili, iskustva koja ste skupili, prijateljstva koja ste imali, savjeti koje ste čuli, riječi koje su vam udijelili – to je period koji je bio ključan kod formiranja vas samih, onih osoba kakve jeste danas.

cloud_1

Važno je zato u tom periodu usaditi vjeru u dječja srca. Potrebno je dati im samopouzdanja za njihove buduće pothvate. Zašto?

Upravo je ta vjera temelj uspješnih, poduzetnih i proaktivnih ljudi. Zbog nje možete dobiti neku suludu ideju za koju će vam institucije, prijatelji, suradnici, baka i ujna reći da su neostvarive, ali vi ćete je pretvoriti u nešto opipljivo i u konačnici uspješno.

Kako okolina najčešće čini suprotno te oduzima tu vjeru i magiju koja je potrebna budućim poduzetnicima, mi smo odlučili učiniti nešto po tom pitanju!

PODUZETNI LIMAČI je program za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi koji potiče odlike odličnih poduzetnika i lidera:

  • poduzetnost
  • kreativnost i kritičko mišljenje
  • inovativnost i društvenu odgovornost.

Potičemo li ih od malih nogu, ti lideri će ostati s nama tijekom cijelog života i jednoga će dana promijeniti ovaj svijet na bolje.

O inicijatoru projekta

Institut za menadžment odraslima omogućuje unaprjeđenje znanja iz:
• marketinga
• poduzetništva
• financija
• knjigovodstva i računovodstva

Okupljamo stručnjake s bogatim iskustvom koji s polaznicima rado dijele svoja znanja iz prakse.

Kako smo u svojim programima uvidjeli koje vještine nedostaju polaznicima, odlučili smo pokrenuti projekt Poduzetni limači i razvijati ih od malih nogu. Dugo smo čekali priliku da projekt ugleda svjetlo dana.

Konačno, to nam je omogućio Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, koji nam je osigurao potrebna sredstva za njegovu provedbu.

Drugim riječima, Europa je prepoznala važnost ovakvog edukativnog programa prema načelima društvenog poduzetništva za limače – djecu vrtićke dobi i djecu nižih razreda osnovne škole.