Škola za budućepoduzetnike i lidere

the child studies remotely at school, wearing an astronaut's helmet. back to school

Jeste li ikad naišli na neobične, ali i veoma šaljive odgovore učenika na školskim testovima? Na primjer, na pitanje što je završilo 1896. godine, učenik odgovara: 1895. godina. Ili kad mu se postavi matematička jednadžba koja traži da pronađe x, a učenik ga zaokruži i napiše „tu je“. Možda će nas to sve samo jako nasmijati, no ovakve nam situacije daju uvid u način razmišljanja naših mališana.

Odraslima nebi pala na pamet mogućnost takvih odgovora, pa ih kod sastavljanja pitanja ne uzimaju u obzir. No, djeca su, a naročito osnovnoškolci, veoma kreativni i razmišljaju izvan okvira koje mi možda imamo. Vidljivo je to i u svakodnevnim situacijama i izjavama koje roditelji doživljavaju. Tko bi drugi nego dijete izjavio da je jabuka zapravo kućica od crva ili da im kupka pretvara prste u male mozgove?

Kad u školu pođem -
mijenjam pogled na svijet?

Prvi školski koraci ujedno znače i prve korake prema strukturi današnjeg svijeta. Dječju igru će zamijeniti učenje i pisanje zadaća, postavljanje pitanja će zamijeniti upijanje onog što drugi govore, a s mnoštvom obaveza i rutina nestat će onaj žar za mijenjanjem svijeta na bolje.

Možda će susreti s određenim ljudima uvjeriti one naše hrabre male poduzetnike da promjena nije moguća i da oni ne mogu uspjeti u današnjem svijetu. Možda će jednostavno odustati od svojih ambicija i to u dobi kad bi se one najviše morale poticati.

Mi želimo to spriječiti jer vjerujemo u naše limače i u njihove vizije.

Program za bolje društvoi sretniju budućnost

Cilj programa Poduzetni limači u nižim razredima osnovne škole je poticanje svih vještina i sposobnosti kod djece, a koje su potrebne kako bi oni jednog dana postali poduzetnici i lideri koji će ovaj svijet promijeniti na bolje. Što mi to točno potičemo? Nećemo ih valjda učiti financijama? Naravno da ne, program je u potpunosti prilagođen njihovoj dobi, a kroz četiri modula stavlja se naglasak na:

Kreativno razmišljanje zahvaljujući kojem neće biti još samo jedna karika u nizu.

tumbnail-01

 

Inovativne ideje koje će jednog dana riješiti probleme u društvu.

tumbnail-02

Uspješnu komunikaciju uz pomoć koje će moći verbalizirati svoje želje te steći prijatelje od povjerenja.

ikona-16

Važnost društvene odgovornosti i koristi - jer previše je onih koji sve rade čisto za vlastiti profit.

tumbnail-04

Kad kažemo da je program prilagođen njihovoj dobi, to znači da se o ovim vještinama i sposobnostima ne uči iz knjige, već se ono provodi kroz razne igre i aktivnosti te inovativne metode – jedan od primjera je SCAMPER metoda grupnog brainstorminga kojom se nastoje riješiti određeni problemi i situacije.

Recenzije i iskustva

Želite li poticati kreativnost i kritičko razmišljanje kod djece?

Pošaljite upit

Želite saznati više o programu, surađivati s nama ili podržati program? Javite se i odgovorit ćemo na sva vaša pitanja.